Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.08.2010

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele ASCOM GRUP

Reprezentantul companiei a făcut o scurtă prezentare a situaţiei legate de naţionalizarea de către autorităţile din Kazahstan a activelor ce aparţineau companiei, precizînd că nu a existat nici un temei legal pentru aceasta.

„Activăm în Kazahstan din 1999. Am făcut investiţii serioase şi totul a mers bine pînă în anul 2008, cînd fostul şef al statului a expediat o scrisoare omologului său kazah, despre care presa a scris mult la acea perioadă", a menţionat el.

Potrivit spuselor reprezentantului companiei, acea scrisoare a stat la baza acţiunilor ulterioare ale autorităţilor kazahe îndreptate împotriva investitorului din Republica Moldova. În pofida faptului că expertizele efectuate au demonstrat că pretenţiile înaintate faţă de companie sînt neîntemeiate, în final s-a decis rezilierea contractului de exploatare a zăcămintelor. Luînd în considerare această situaţie, a fost depusă o sesizare în instanţa de arbitraj din Stockholm, compania fiind în aşteptarea deciziei.

Vlad FILAT a menţionat că Guvernul va face demersurile de rigoare către autorităţile kazahe cu referire la acest caz pentru a apăra investitorul din Republica Moldova.

„Este de datoria noastră să susţinem cetăţenii şi companiile moldoveneşti ce activează peste hotare. Vom face toate demersurile necesare în acest sens şi vom interveni pe lîngă partenerii străini ori de cîte ori va fi cazul pentru a nu se admite discriminări sau injustiţii în raport cu cetăţenii şi cu companiile noastre", a declarat Vlad Filat, informeaza un comunicat al serviciului de presa al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus