Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.07.2010

Trei angajaţi MAI au fost reţinuţi pentru acte de corupţie

Ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei au reţinut vineri, 23 iulie curent, trei angajaţi ai Comisariatului raional de poliţie din Şoldăneşti. Este vorba despre vicecomisarul pe lucrul operatriv şi doi inspectori ai Secţiei Poliţiei criminale, toţi trei fiind învinuiţi de corupere pasivă.

Potrivit declarantului, oamenii legii i-ar fi cerut 1000 de euro pentru a nu porni o urmărire penală în privinţa sa, iar iniţiatorul exctorcării ar fi însuşi comisarul adjunct. În baza declaraţiilor depuse de denunţător, poliţistul i-ar fi scris pe o foaie datele de contact ale unuia dintre poliţişti cu care urma să ducă "negocieri" vizavi de transmiterea sumei extorcate.
Reţinerea în flagrant a avut loc în or. Şoldăneşti în ziua de 23 iulie la orele 17.00. În timpul operaţiunii unul din inspectorii Poliţiei Criminale a opus rezistenţă dură ofiţerilor Anticorupţie, iar lucrătorii Secţiei intervenţie operativă au fost obligaţi să aplice forţa fizică şi să efectueze o împuşcătură de avertizare din automatul Kalashnikov.
În privinţa celor trei poliţişti a fost deja înaintată învinuirea, iar pe parcursul zilei judecătorul de instrucţie trebuie să se expună asupra măsurii preventive. De notat că, în acest caz procurorii vor cere arestarea poliţiştilor pe un termen de pînă la 30 de zile.

În prezent, CCCEC instrumentează un dosar penal pe acest caz în temeiul art. 324 Cod penal al RM. Daca vor fi gasiti vinovati de corupere pasivă, poliţiştii  riscă de la 5 pînă la 10 ani de închisoare cu o amendă de pînă la 60 000 lei şi cu privarea de a mai exrcita anumite activităţi pe un termen de la 2 la 5 ani.
De la începutul anului, CCCEC a pornit 26 cazuri cauze penale legate de acte de corupere cu implicarea a 20 de colaboratori de politie. Majoritatea dosarelor au fost expediate in instanta, informează un comunicat al CCCEC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus