Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.07.2010

Referendumul va costa circa 33 mil. de lei

Comisia Electorală Centrală a înregistrat primii participanţi la referendumul republican constituţional, a constituit consiliile de circumscripţie şi a aprobat un şir de regulamente şi hotărîri referitoare la campania electorală. În şedinţa de vineri, 16 iulie 2010, Comisia Electorală Centrală a aprobat Devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului republican constituţional din 5 septembrie 2010 în sumă de 32 milioane 723 mii de lei.

CEC a înregistrat 9 formaţiuni politice în calitate de participanţi la referendumul republican constituţional din 5 septembrie 2010 după cum urmează:
- Partidul Democrat din Moldova cu opţiunea „pentru" problema supusă referendumului;
- Partidul Politic „Alianţa Moldova Noastră", cu opţiunea „pentru" problema supusă referendumului;
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova care nu şi-a exprimat nici una din opţiunile „pentru" sau „contra" în problema supusă referendumului.
- Partidul Politic „Partidul Liberal", cu opţiunea „pentru" problema supusă referendumului;
- Mişcarea social-politică Republicane „Ravnopravie" care nu şi-a exprimat nici una din opţiunile „pentru" sau „contra" în problema supusă referendumului.
- Partidul Liberal Democrat din Moldova cu opţiunea „pentru" problema supusă referendumului;
- Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană cu opţiunea „pentru" problema supusă referendumului;
- Partidul Popular Creştin Democrat care nu şi-a exprimat opţiunea în problema supusă referendumului, menţionînd că poziţia privind reforma constituţională şi modelul optim pentru Republica Moldova va fi expusă în cadrul campaniei electorale.
- Partidul Politic „Partidul Popular Republican" cu opţiunea „pentru" problema supusă referendumului.

A fost aprobat Regulamentul privind finanţarea campaniilor electorale şi a partidelor politice, Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la referendumul constituţional din 5 septembrie 2010 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova şi Regulamentul privind modalitatea plasării publicităţii electorale pe panourile publicitare la referendumul republican constituţional din 5 septembrie 2010. Textele respective pot fi consultate pe pagina web a Comisiei www.cec.md.

În şedinţa de vineri, Comisia a constituit 35 de Consilii electorale de circumscripţie, a confirmat reprezentanţi ai participanţilor la referendum în Comisia Electorală Centrală şi a confirmat persoanele responsabile de finanţe (trezorieri) din partea a cinci partide, informează un comunicat al serviciului de presă al CEC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus