Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.07.2010

Militarii acţionează pentru consolidarea digului de protecţie la Vadul lui Vodă

144 de militari cu 4 unităţi de tehnică militară din dotarea Armatei Naţionale au fost detaşaţi în dimineaţa zilei de azi, 14 iulie, pentru continuarea lucrărilor la instalarea digului ce va proteja zona de locuit din Vadul lui Vodă.

Potrivit locotenent colonelului Sergiu Donţu, comandant al Batalionului 3 al Forţelor de Menţinere a Păcii (FMP) din Coşniţa, la solicitarea autorităţilor locale,  ieri, 13 iulie,  40 de pacificatori au demarat lucrările la un dig pentru a proteja de inundaţii plaja şi bazele de odihnă din Vadul lui Vodă. Sursa citată a menţionat că la moment de către militarii din FMP a fost construit în zona de risc un dig cu lungimea de 125 metri şi au fost umpluţi 1.815 saci cu argilă.

Potrivit informaţiilor operative, în noaptea de 13 spre 14 iulie, alţi 17 militari din Compania independentă de menţinere a Păcii din Varniţa, au construit un dig cu lungimea de 80  de metri pe malul rîului Nistru, lîngă satul Teliţa, r. Anenii Noi. Militarii împreună cu localnicii au umplut 300 de saci cu nisip şi au întărit digul pentru a proteja casele de locuit.   

În prezent Armata Naţională a mobilizat în zonele de calamitate circa 393 de militari şi 24 unităţi de tehnică militară şi 22 unităţi de asigurare logistică. Militarii  au umplut circa  42.434 de saci cu nisip şi argilă,  şi au consolidat şi construit 9.375 metri de dig, au montat 2 poduri grele mecanizate TMM-3M la podul de la intrarea în satul Cotul Morii, r. Hînceşti, relatează un comunicat al Armatei Naţionale. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus