Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.06.2010

Andrei Popov a participat la Conferinţa Anuală de Evaluare

Potrivit MAEIE, în perioada 14 - 15 iunie, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov a condus delegaţia moldovenească la lucrările celei de-a 8-a Conferinţe Anuale de Evaluare în domeniul Securităţii, organizate de OSCE. Discuţiile purtate în cadrul evenimentului s-au axat pe examinarea ameninţărilor existente la adresa securităţii statelor din spaţiul OSCE şi modalităţilor de cooperare internaţionale în vederea contracarării acestora. O atenţie deosebită a fost acordată problematicii reglementării conflictelor şi situaţiilor de criză, funcţionării mecanismelor de control al armamentelor, combaterii ameninţărilor transnaţionale ş.a.

În cadrul sesiunii dedicate reglementării conflictelor, delegaţia Republicii Moldova a informat Statele Participante ale OSCE despre abordările-cheie ale autorităţilor moldoveneşti în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. De asemenea, au fost exprimate viziuni privind consolidarea capacităţilor OSCE în domeniul prevenirii şi reglementării conflictelor în contextul dialogului privind securitatea europeană care se desfăşoară în cadrul acestei Organizaţii.

În contextul participării la Conferinţă, viceministrul Andrei Popov a avut întrevederi cu Şeful delegaţiei SUA, Adjunctul Principal al Asistentului Secretarului de Stat, Nancy McEldowney, Reprezentantul Special al Secretarului de Stat al SUA pentru problematica forţelor armate convenţionale în Europa, dna Victoria Nuland, precum şi cu şefii departamentelor politice şi de securitate din cadrul ministerelor de externe ale Poloniei şi Germaniei. De asemenea, oficialul moldovean a efectuat un schimb de opinii informal cu omologul său kazah Viceministrul Konstantin Jigalov şi cu şefii delegaţiilor Lituaniei, Suediei şi alţi parteneri. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus