Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2010

Întrevedere Vlad Filat - Stefan Fule

Întrevedere Vlad Filat - Stefan Fule

Vlad Filat a avut aseară la Bruxelles o întrevedere cu Stefan Fule, Comisar european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate. Vlad Filat a spus că apreciază foarte mult mesajul de susţinere lansat de Stefan Fule privind necesitatea liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. 

„Liberalizarea regimului de vize este un pas foarte important, nu doar din perspectiva liberei circulaţiei în spaţiul european a cetăţenilor moldoveni, dar şi pentru că este un pas important în vederea indentificării unei soluţii pentru conflictul transnistrean", a spus Premierul.

Vlad Filat a apreciat faptul că,  la 15 iunie, la Luxembourg, anume Stefan Fule va fi cel care va lansa dialogul RM-UE pe marginea liberalizării regimului de vize. Comisarul a menţionat că Moldova face paşi rapizi în vederea apropierii de standardele europene şi că merită să beneficieze de regim liberalizate de vize.

Tot ieri, Vlad Filat s-a întîlnit cu Rainer Wieland, Vice-preşedinte al  Parlamentului European, cu care a discutat despre perspectivele europene ale Republicii Moldova şi ce face ţara noastră pentru a fi primită în marea familie europeană.  Rainer Wieland a reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a susţine reformele demarate în Republica Moldova, precizînd importanţa cooperării între ţările europene şi Republica Moldova în vederea lansării proiectelor investiţionale durabile, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus