Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.06.2010

Un sergent al Regimentului rachete antiaeriene a fost condamnat la 2 ani 6 luni închisoare

Un militar în termen al Regimentului rachete antiaeriene a fost condamnat la 2 ani 6 luni închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de conducere pe un termen de 3 ani, fiindu-i retras gradul militar - sergent inferior.

Procuratura Militară Chişinău a prezentat probe incontestabile care au demonstrat vinovăţia militarului în comiterea vătămării intenţionate grave a integrităţii corporale sau a sănătăţii şi abuzului de putere.

Probatoriul administrat de procurori în timpul urmăririi penale a relevat faptul că, în luna februarie 2010, în timp ce se aflau pe teritoriul parcului auto al Regimentului rachete antiaeriene din or. Durleşti, str. Testemiţianu, sergentul inferior i-a aplicat unui soldat din subordine multiple lovituri peste diferite părţi ale corpului, înfăptuind astfel aşa numita procedură neregulamentară de „transfer" (perevod), contra sumei de 50 lei.

Aceiaşi procedură a fost repetată peste cîteva zile, însă deja în privinţa unui alt soldat din subordine. Pe lîngă durerile fizice, vătămările corporale şi daunele materiale, în cel de-al doilea caz soldatul a fost spitalizat în Spitalul Clinic Militar Central, în urma unei intervenţii chirurgicale fiindu-i înlăturată splina.

Raportul de expertiză medico-legală a concluzionat că, trauma bontă la organele cavităţii abdominale cu leziunea splinei, hemoragie intraabdominală gravă, şoc hemoragic grav, care au fost cauzate prin acţiunea traumatică a unui obiect contondent - dur, prezintă pericol pentru viaţă şi în baza acestui criteriu se califică ca vătămări corporale grave. La cererea procurorului, de la inculpat au fost încasaţi în interesul statului 10 192 lei - cheltuieli pentru tratamentul soldatului. Concomitent, acesta urmează să achite încă 150 000 lei drept compensaţie pentru daunele morale pricinuite părţii vătămate. Sentinţa cu drept de atac în modul stabilit de lege, informează un comunicat de presă al Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus