Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.06.2010

Merkel și Medvedev propun un forum de securitate UE-Rusia; conflictul transnistrean ar urma să fie primul pe agendă

Merkel și Medvedev propun un forum de securitate UE-Rusia; conflictul transnistrean ar urma să fie primul pe agendă

Germania şi Rusia au propus înfiinţarea unui nou mecanism de securitate, în care Uniunea Europeană şi Rusia să coopereze pentru rezolvarea conflictelor şi crizelor regionale. Potrivit AP, în declaraţia semnată astăzi la Berlin de cancelarul Germaniei Angela Merkel şi preşedintele Rusiei Dmitrii Medvedev se spune că primul conflict de care s-ar ocupa noua comisie mixtă, ruso-europeană, ar fi cel transnistrean.

Preşedintele Medvedev a spus că a discutat cu cancelarul german şi despre posibilitatea coordonării forţelor pentru rezolvarea conflictului transnistrean.
"Aceasta - a continuat Medvedev - înseamnă să revitalizăm funcţionarea actualului format 5+2 şi să folosim şi resurse noi, suplimentare, care ar putea rezulta din acest forum de securitate Rusia-Uniunea Europeană".

Cancelarul Angela Merkel a spus că împreună cu Rusia, Uniunea Europeană trebuie să elaboreze reguli fundamentale pentru depăşirea crizelor civile şi militare. Fără să se refere direct la conflictul transnistrean, Merkel a adăugat că istoria a demonstrat că actualele mecanisme nu sunt suficiente şi că discuţiile despre rezolvarea crizelor se prelungesc la nesfârşit, relatează REL.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus