Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.06.2010

Matthew Atkins este noul ataşat militar al SUA în R. Moldova

Matthew Atkins este noul ataşat militar al SUA în R. Moldova

Ataşatul militar al SUA în R. Moldova şi-a încheiat mandatul şi l-a prezentat pe succesorul său ministrului Apărării Vitalie Marinuţa ieri, 3 iunie, în cadrul unei întîlniri desfăşurate la Ministerul Apărării.

Locotenent-colonelul Paul Schmitt a îndeplinit funcţia de ataşat militar al SUA în R. Moldova din iunie 2008. În timpul mandatului său a impulsionat cooperarea moldo-americană în domeniul militar prin activităţi de interes reciproc. Totuşi, una din activităţile de referinţă, care a deschis o pagină nouă în cooperarea bilaterală dintre statele noastre, a fost vizita ministrului Apărării din ianuarie 2010 la Washington. În rezultatul consultărilor moldo-americane în domeniul apărării, organizate cu aportul lui Schmitt, partea americană a anunţat că va majora bugetele programelor de asistenţă pentru R. Moldova şi va dubla asistenţa financiară pentru Programul de instruire militară internaţională (IMET). 

Noul ataşat militar al SUA în R. Moldova locotenent-colonelul Matthew Atkins este absolvent al Colegiului de Comandament şi Stat Major. În afară de aceasta a absolvit Universitatea din Indiana şi deţine titlul de magistru în studii ruse. Locotenent-colonelul Matthew Atkins este căsătorit şi are trei copii.

În R. Moldova sînt acreditaţi actualmente 22 de ataşaţi militari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus