Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.05.2010

Decret prezidential

Mihai Ghimpu, a semnat decretul privind instituirea funcţiei onorifice de Înalt Reprezentant al Preşedintelui Republicii Moldova pentru integrare europeană, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. Prin acelaşi decret, în funcţia respectivă a fost numită Baroana Emma Nicholson de Winterbourne.

În decret este menţionat că funcţia de Înalt Reprezentant al Preşedintelui Republicii Moldova pentru integrare europeană, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului este constituită avînd în vedere dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană în contextul promovării obiectivului de integrare europeană şi necesitatea iniţierii unei comunicări externe eficiente cu Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia.

În cadrul întrevederii cu Baronesa Emma Nicholson de Winterbourne, şeful statului a menţionat că numirea ei în funcţia respectivă este dictată atît de disponibilitatea ei de a susţine Republica Moldova în realizarea procesului de integrare europeană şi garantare a protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, cît şi de experienţa şi activitatea desfăşurată de ea în acest domeniu în diferite state ale lumii.

La rîndul său, Baronesa Emma Nicholson de Winterbourne s-a arătat onorată de numirea în această funcţie, menţionînd că va depune toate eforturile pentru a ajuta Republica Moldova atît în procesul de aderare europeană, cît şi soluţionarea problemelor legate de respectarea drepturilor şi libertăţilor omului. „Eforturile conducerii actuale a Republicii Moldova, în procesul de integrare europeană şi modernizare a ţării, sunt înalt apreciate de partenerii occidentali şi demonstrează clar priorităţile ţării dumneavoastră de a intra în casa familiei europene. Şi aceste eforturi, sunt convinsă că vor da roade Republica Moldova peste o perioadă de timp va fi în această casă a popoarelor Uniunii Europene", a accentuat Emma Nicholson, informează un comunicat de presă al presedinţiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus