Trimite e-mail | Printeaza
IT
03.05.2010

MTIC anunţă luna mai drept lună a telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale

MTIC anunţă luna mai drept lună a telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale

Alexandru Oleinic, ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor a făcut publică agenda evenimentelor din domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, care sînt organizate de MTIC şi urmează să deruleze în luna mai curent.

Ministrul a menţionat că începînd cu ziua de mîne şi pînă pe data de 6 mai, la Chişinău îşi va începe lucrările Forul regional UIT de dezvoltare pentru Europa şi spaţiul CSI, care va reuni un număr mare de experţi străini şi naţionali. Participanţii la for vor prezenta sau modera sesiuni pe diferite teme, inclusiv vor dezbate subiectul cu privire la noile tehnologii de telecomunicaţii privind depăşirea decalajului digital în ţările în curs de dezvoltare, problemele de dezvoltare regională ale ţărilor din Europa şi CSI, tehnologiile şi soluţiile accesului în banda largă fără fir - oportunităţi şi provocări etc.

Alexandru Oleinic a menţionat că o delegaţie a MTIC se va deplasa la Moscova pentru a participa pe data de 8-9 mai la cea de-a 42-a şedinţă a Consiliului Administraţiilor a Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor. În cadrul Reuniunii la nivel înalt vor fi discutate probleme privind colaborarea administraţiilor CRC în domeniul telecomunicaţiilor, pregătirea către forumurile internaţionale ale Uniunii Internaţionale în domeniul Telecomunicaţiilor, dezvoltarea tehnologiilor informaţionale şi serviciilor electronice, etc.

În perioada 17-22 mai la Chişinău va avea loc Săptămâna telecomunicaţiilor şi societăţii informaţionale în Republica Moldova, eveniment organizat inclusiv cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Pe parcursul acestor 6 zile, atât Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, cât şi ministerul Educaţiei, Academia de Ştiinţe a Moldovei, cancelaria de Stat, Universitatea Tehnică din Moldova, vor organiza conferinţe şi seminare, inclusiv, în perioada 18-19 mai va avea loc Conferinţa „Moldova e-Gov Summit 2010 cu tematica: TIC pentru o mai bună guvernare", care poate fi considerat unul din cele mai importante evenimente din acea săptămână.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus