Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.04.2010

Vizita oficială în România a domnului Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al R.Moldova

La invitaţia preşedintelui României, Traian Băsescu, în perioada 27 - 28 aprilie a.c., preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, va efectua o vizită oficială în România.

Prima zi a vizitei cuprinde convorbiri oficiale cu şeful statului român, urmate de o conferinţă de presă comună, la Palatul Cotroceni, după care preşedintele interimar al Republicii Moldova se va deplasa către Palatul Parlamentului, unde va susţine un discurs în faţa Camerelor reunite. Cu acest prilej, preşedintele interimar Ghimpu se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere. În cursul dimineţii, domnul Mihai Ghimpu va depune o coroană de flori la "Mormântul Ostaşului Necunoscut" din Parcul Carol I.


Tot în cursul zilei de marţi, 27 aprilie a.c., preşedintele interimar al Republicii Moldova va participa la o întâlnire cu oamenii de afaceri români, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României. De asemenea, domnul Ghimpu va primi titlul „Doctor Honoris Causa" din partea Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

Cu prilejul vizitei, Primarul General al Capitalei îi va oferi preşedintele interimar al Republicii Moldova „cheia Municipiului Bucureşti".

În cea de-a doua zi a vizitei sale în România, preşedintele interimar Mihai Ghimpu se va întâlni cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În cursul aceleiaşi zile, se va deplasa în judeţul Suceava unde, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, va participa la ceremonia de depunere a unor coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare de la Mănăstirea Putna.

Cei doi preşedinţi se vor întâlni cu studenţii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi vor vizita Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

***

Preşedintele Băsescu îl primeşte pe Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al R.Moldova
Ora 10.30 - Ceremonia Primirii Oficiale (Loc de desfăşurare: Palatul Cotroceni, Platoul de Ceremonii);
Ora 10.45 - Sosire în Holul de Onoare al Palatului Cotroceni; - Convorbiri tête-à-tête;
Ora 11.10 - Convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale
Ora 11.45 - Ceremonia semnării documentelor oficiale
Ora 12.00 - Declaraţii de presă ale celor doi şefi de stat;
Ora 12.30 - Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, susţine o alocuţiune în faţa Parlamentului
Ora 13.30 - Premierul Emil Boc oferă un dejun de lucru cu ocazia vizitei preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu
Ora 16.30 - Mihai Ghimpu primeşte titlul de Doctor Honoris Causa din partea Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti
Ora 19.30 - Dineu Oficial oferit de preşedintele României, Traian Băsescu, în onoarea domnului Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova.
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus