Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.04.2010

Un dosar pornit în baza „telefonului de încredere”

Procuratura raionului Şoldăneşti a declanşat o cauză penală pe faptul torturii comise de colaboratorii Comisariatului raional de poliţie. Temei pentru declanşarea procesului penal a servit sesizarea depusă de un tînăr prin intermediul liniei „telefonului de încredere" a Procuraturii Generale privind acţiunile de tortură comise în privinţa sa din partea unor poliţişti din cadrul comisariatului.

În rezultatul investigaţiilor întreprinse procurorii au constat că, pentru a obţine informaţii privitor la infracţiunea de sustragere a unei bărci de la iazul întreprinderii „Piscicola Nord" poliţiştii i-au aplicat tînărului multiple lovituri peste diferite părţi ale corpului, cauzându-i leziuni corporale uşoare cu dereglarea sănătăţii de scurtă durată.

Cazul a avut loc la 3 martie curent chiar în incinta Primăriei s.Cotiujenii Mari. Urmărirea penală continuă.
Menţionăm că acesta este deja al doilea caz, înregistrat în decursul lunii aprilie, în care procurorii declanşează urmăriri penale în baza apelurilor cetăţenilor la linia „telefonului de încredere" a Procuraturii.

„Telefonul de încredere" a fost lansat în toate raioanele republicii, Procurorul General obligîndu-i pe procurorii teritoriali şi specializaţi să asigure examinarea strictă a apelurilor şi comunicatelor înregistrate cu monitorizarea rezultatelor şi măsurilor întreprinse. Procuratura Generală asigură confidenţialitatea reclamaţiilor şi solicită tuturor cetăţenilor care deţin informaţii asupra unor eventuale acţiuni de tortură sau tratamente inumane ori degradante, să contacteze în zilele de lucru, între orele 8:00 - 17:00, numerele „telefonului de încredere".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus