Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.04.2010

PCRM a luat decizia de a suporta cheltuielile pentru participarea ostaşilor moldoveni la Parada Victoriei de la Moscova

Într-o declaraţie difuzată de PCRM se spune, că PCRM este gata să acorde Guvernului Moldovei garanţii de rambursare a tuturor cheltuielilor.

În şedinţa de astăzi a Executivul, Vlad Filat a atenţionat membrii Executivului asupra necesităţii coordonării acţiunilor şi mesajelor, în legătură cu recentele comentarii la tema participării militarilor moldoveni la parada dedicată Zilei Victoriei de la Moscova.

„Nu am discutat la Guvern problema finanţării acţiunii respective, iar decizia politică nu a fost aprobată. Să nu facem speculaţii precum că nu ar fi bani pentru paradă", a precizat Prim-ministrul şi a solicitat să fie informat pe viitor despre astfel de declaraţii.

Potrivit Europei Libere, la rindul sau, presedintele interimar Mihai Ghimpu a declarat: „ Eu vreau sa spun ca lucrurile stau mult mai delicat, si financiar si din punct de verede politic", sustinând pozitia ministerului apararii ca situatia financiara este foarte grea. Vorbind in fata ziaristilor, Ghimpu a precizat:  „Cunosteti care este situatia la noi in armata nationala ? N-o cunosteti, nici nu vreau sa va spun ca la noi, in urma guvernarii comuniste, tot sta pe burta: si economia, si armata si toate institutiile".
 

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus