Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.04.2010

CCCEC a depistat 35 tone de metale neferoase în sumă de 200 mii lei fără acte de provenienţă

Timp de patru zile, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a depistat, în cadrul unei ample operaţiuni de prevenire şi combatere a traficului ilicit de mărfuri, inclusiv pe segmentul transnistrean, mai mult de 35 de tone de deşeuri şi resturi de metale neferoase fără documente de provenienţă. Suma totală care ar fi fost obţinută în urma comercializării acestora depăşeşete 200 mii lei.

Într-un caz, ofiţerii Centrului au stopat pe traseul Chişinău, s. Bîc un autocamion de model Ural-4320 încărcat cu resturi şi deşeuri de metale neferoase (acumulatoare uzate) în cantitate de circa 6330 kg care urmau a fi transportate ilicit, prin segmentul transnistrean, în Ucraina. Suma estimativă a încărcăturii este de 31 650 lei.

În altul, pe traseul Chişinău - Orhei, în apropierea s. Stăuceni a fost oprit pentru verificări un MAN cu semiremorca încărcat cu 4327 kg de resturi şi deşeuri de metale neferoase (inox). Marfa, în sumă totală de 73 559 lei, nu avea acte de provenienţă, dar urma să ajungă ilicit în ţările Uniunii Europene.

Pe acelaşi traseu, dar în altă zi, a fost stopat autocamionul de model KAMAZ în care se aflau 17 636 kg de baterii de acumulatoare uzate în  sumă totală de 88 180 lei, pe care la momentul controlului n-au fost prezentate documente de provenienţă legală

Încărcătura urma să ajungă în Ucraina

Actualmente marfa a fost predată la păstrare reprezentanţilor SA „Metalferos", iar materialul contravenţional urmează a fi remis în instanţa de judecată pentru luarea unei decizii asupra corpurilor delicte.

Alte 7 970 kg de metale feroase în sumă de circa 7 000 lei au fost găsite într-un MAZ-64227 cu remorcă pe traseul Ştefan Vodă-Bender.

Autocamionul era condus de un cetăţean ucrainean, care era şi proprietarul mărfii, iar metalul urma să fie comercializat în Ucraina prin traversarea frauduloasă a segmentului transnistrean

Potrivit CCCEC, în privinţa contravenientului a fost întocmit un proces verbal contravenţional, fiindu-i aplicată o amendă în mărime de 1000 lei. Marfa a fost predată la păstrare reprezentanţilor SA „Metalferos" pînă cînd instanţa de judecată se va expune asupra corpurilor delicte. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus