Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.03.2010

David Kramer: R.Moldova a avut o săptămînă de succes la Bruxelles

David Kramer: R.Moldova a avut o săptămînă de succes la Bruxelles

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu David Kramer, expert al German Marshall Fund, ex-Asistent Adjunct al Secretarului de Stat al SUA responsabil pentru Rusia, Ucraina, Belarus şi Moldova.

La întrevedere au mai participat Alina Inayeh, Directorul Oficiului GMF din Bucuresti şi Director Black Sea Trust, Pave Demes, Directorul Oficiului GMF din Bratislava.

Interlocutorii au discutat despre situaţia din R.Moldova şi modalităţile de depăşire a problemelor existente.

David Kramer a felicitat Prim-ministrul pentru rezultatele obţinute la Bruxelles.

„Cu siguranţă, Republica Moldova a avut o săptămînă de succes la Bruxelles, s-a făcut văzută şi auzită. Important acum este ca ţara Dvs. să utilizeze la maxim posibilităţile pe care le are", a spus expertul.

David Kramer a comunicat că în R.Moldova a avut mai multe întîlniri cu oameni politici, reprezentanţi ai societăţii civile, think-tank-urilor, cu care a discutat despre perspectivele de dezvoltare a ţării. În context, expertul s-a interesat despre poziţia Premierului vizavi de modificarea Constituţiei Republicii Moldova.

Vlad Filat a spus că recomandările Comisiei de la Veneţia urmează a fi respectate. Premierul a vorbit şi despre reformele ce au loc în R.Moldova, dar şi ceea ce se planifică să se implementeze.

Interlocutorii au discutat şi despre evenimentele din 7 aprilie, dar şi despre acţiunile ce urmează să aibă loc la un an de la desfăşurarea acestora. În context, Premierul a vorbit despre „Monumentul Libertăţii", macheta căruia urmează să fie prezentată la 7 aprilie şi despre importanţa acestei zile pentru viitorul R.Moldova, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus