Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2010

Ambasadorul desemnat al României în R.Moldova a înaintat copiile scrisorilor de acreditare ministrului moldovean de externe

Ambasadorul desemnat al României în R.Moldova a înaintat copiile scrisorilor de acreditare ministrului moldovean de externe

Viceprim-ministrul Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a primit astăzi copiile scrisorilor de acreditare ale ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurcă.

Potrivit MAEIE, în cadrul discuţiei, interlocutorii au apreciat înalt   dialogul politic dintre ţările noastre. „Suntem într-o relaţie bilaterală activă", a subliniat Ministrul Iurie Leancă cu referire la ascensiunea raporturilor moldo-române. 

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a  relevat eficienţa vizitei delegaţiei moldoveneşti la Bruxelles şi a evocat, în context, contribuţia  României  la buna desfăşurarea  Conferinţei Donatorilor din 24 martie.

Marţi, 30 martie, preşedintele Mihai Ghimpu va primi scrisorile de acreditare din partea diplomatului român şi va avea o întrevedere cu acesta.

Marius Lazurcă este născut în anul 1971, la Timişoara, este căsătorit şi are cinci copii. El este în prezent ambasadorul României la Sfântul Scaun, un post pe care în trecut l-a ocupat şi actualul ministru de Externe. Lazurcă are un doctorat în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV Sorbona, în timp ce actualul Baconschi are un doctorat în antropologie religioasă şi istorie comparată a religiilor la aceeaşi Universitate.

Postul de ambasador al României în Republica Moldova este vacant din aprilie 2009.

Fostul ambasador al României la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost declarat, la 8 aprilie 2009, persona non grata de preşedintele moldovean de la acea vreme Vladimir Voronin şi a avut la dispoziţie 24 de ore pentru a părăsi Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus