Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.03.2010

O delegaţie a Guvernului R.Moldova participă la Bruxelles la şedinţa Grupului consultativ – Forumul „Parteneriat pentru Moldova”

O delegaţie a Guvernului R.Moldova participă la Bruxelles la şedinţa Grupului consultativ – Forumul „Parteneriat pentru Moldova”

La eveniment sînt prezenţi reprezentanţi ai mai multor state, precum şi ai organizaţiilor donatoare. Prim-ministrul a menţionat, în cuvîntul său de salut, că este prezent la şedinţă, datorită schimbărilor democratice ce au avut loc în Moldova, urmare a scrutinului din 29 iulie 2009, cînd poporul a mandatat forţele democratice să construiască un stat de drept, să aducă viziune în actul de guvernare şi să relanseze relaţiile cu partenerii externi.

„Ţara mea merită a fi privită şi percepută de o manieră nouă, o ţară care s-a deschis dialogului şi respectării valorilor democratice. În acest sens, cred că raportul Guvernului pentru Grupul Consultativ de astăzi - "Rethink Moldova", redă concludent dorinţa noastră de a relansa raporturile pe care le avem, de a le da noi valenţe, precum şi de a imprima stabilitate, predictibilitate şi încredere la hotarul estic al Uniunii Europene", a menţionat Vlad Filat.

Vlad Filat a mulţumit îndeosebi Băncii Mondiale şi Comisiei Europene pentru organizarea acestui eveniment şi a exprimat gratitudine partenerilor de dezvoltare.

Hugues Mingarelli, Vice-director General al Directoratului general pentru Relaţii Externe (RELEX), a menţionat, în debutul şedinţei, că Guvernul Filat se află de şase luni la putere, perioadă în care a trebuie să facă faţă mai multor provocări, inclusiv situaţiilor de criză economică şi politică. El a apreciat faptul că noul Guvern al R.Moldova a reuşit să semneze rapid un Acord cu FMI şi să demareze acţiuni de stabilizare a situaţiei economice.

Martin Raiser, director regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarusi şi Ucraina, a mulţumit organizatorilor pentru efortul depus, iar participanţilor - pentru interesul manifestat faţă de eveniment. „Situaţia din Republica Moldova este dificilă, dar această ţară merită tot suportul nostru", a spus Martin Raiser, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus