Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.03.2010

Camera de Comerţ Americană din Moldova s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din Transnistria

Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham Moldova) a vizitat pentru prima dată Transnistria. Dialogul dintre AmCham Moldova şi Lions Club din Transnistria a început odată cu lansarea de către AmCham Moldova a proiectului „Products of Moldova", unele companii ce fac parte din organizaţia din stânga Nistrului fiind incluse în catalogul lansat la începutul acestui an. Ulterior, AmCham a primit invitaţia de a participa la şedinţa membrilor Lions Club, ce a avut loc la Tiraspol. În acest context, atât membrii AmCham Moldova, cât şi membrii Lions Club au avut oportunitatea de a face cunoştinţă cu direcţiile de activitate, precum şi cu principiile şi valorile care stau la baza acestor două asociaţii.

„Dorim ca valorile AmCham Moldova să fie promovate şi în partea stângă a Nistrului, în special prin lansarea unui dialog cu companiile din Transnistria care au corespuns criteriilor de participare în cadrul priectului „Products of Moldova". Ne exprimăm încrederea că întâlnirea organizată la iniţiativa Lions Club a pus bazele unui dialog durabil şi calitativ dintre AmCham Moldova şi mediul de afaceri din Transnistria", a declarat Mila Malairău, director executiv al AmCham Moldova.

În cadrul întâlnirii au participat preşedintele Lions Club Tiraspol, primarul or. Tiraspol, vice-preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Transnistria şi alţi membri ai Lions Club. Din partea AmCham au participat reprezentanţii companiilor British American Tobacco Moldova, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, CNFA, Foto Rapid, Japan Tobacco International Moldova, Milenium Grup, Moldcell, Moldova Agroindbank, Natur Bravo, Sun Communications, Vernon David.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Lions Club din Transnistria. Lions Club este una dintre principalele ONGuri de caritate şi servicii din Transnistria, fiind lansată în 2002 la Tiraspol. Ulterior, au fost deschise filiale şi în alte oraşe din regiune - Dubăsari, Bender, Râbniţa. Organizaţia Lions Club uneşte oameni de afaceri, politicieni, autorităţi guvernamentale şi locale, oameni de cultură. Printre proiectele de caritate ale organizaţiei se numără reparaţia Centrului Republican al Copilului din Tiraspol, oferirea ajutorului pentur invalizi, casei de copii, deschiderea la Tiraspol a Casei Veteranilor.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus