Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.03.2010

Guvernul Moldovei a aprobat ratificarea acordului cu Banca Mondiala de finanţare suplimentară a proiectului FISM II în valoare de 20 mil. dolari SUA

Amintim, că la 22 februarie , Veaceslav Negruţa, ministrul Finanţelor, şi Melanie Marlett, manager de ţară al BM în R.Moldova au semnat Acordului de finanţare dintre Asociaţia Internaţionale pentru Dezvoltare şi Guvernul Republicii Moldova referitor la alocarea suplimentară pentru Proiectul II al Fondului de Investiţii Sociale în Moldova.

Acordul prevede alocarea unui credit de finanţare suplimentară în sumă de 20 mln dolari SUA, pentru susţinerea programului anti-criză al Guvernului Republicii Moldova de creare a locurilor de muncă şi sporire a veniturilor populaţiei rurale şi urbane prin intermediul activităţilor de reabilitare a infrastructurii social-economice locale.

Veaceslav Negruţa a menţionat că resursele financiare oferite de BM vor fi utilizate preponderent pentru crearea a circa 10 mii de locuri de muncă temporare în aproximativ 200 de localităţi, iar mijloacele financiare vor fi utilizate pentru soluţionarea necesităţilor de dezvoltare locală - infrastructura drumurilor, renovarea sistemelor de apă, lucrări de finisare în şcoli şi grădiniţe, implementarea unor proiecte ecologice etc.

Ministrul Finanţelor a subliniat că acest credit este acordat Guvernului R.Moldova în condiţii foarte avantajoase, pe un termen de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani şi o dobândă de 0,75%.

Finanţarea adiţională va completa creditul total de 40 mln. dolari SUA, alocat în cadrul fazelor I şi II ale proiectului respectiv şi va fi utilizat pentru a contribui la generarea locurilor de muncă, care va spori veniturile în comunităţile sărace, selectate pe durata recesiunii economice curente şi în perioada de relansare economică. S

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus