Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.03.2010

Porumboiu, rugat să investească în Republica Moldova

Guvernul de la Chişinău i-a propus lui Adrian Porumboiu să investească în agricultură în Republica Moldova. Ca să atragă investitori, legea ar putea fi modificată, astfel încât şi nerezidenţii să poată cumpăra teren agricol.

"M-am întilnit zilele trecute la Vaslui cu domnul Porumboiu şi i-am propus să investească în agricultura din Republica Moldova. Va veni pe 11-12 martie la noi şi îi vom propune câteva obiective care ar putea fi cumpărate", a declarat ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Valeriu Cosarciuc, după o întrevedere cu omologul său român, transmite Mediafax.

Un hectar de teren agricol costă aproximativ de 1.000 de dolari, echivalentul a puţin peste 710 euro, valoare de aproape trei ori mai mică faţă de preţul mediu al unui hectar de teren agricol vândut în România. În Polonia, Cehia sau Slovacia, preţul mediu este de 5.000 de euro/ha.

Adrian Porumboiu este unul dintre mai mari agricultori români. Afacerile derulate anul trecut de Comcereal Vaslui, companie controlată de omul de afaceri, au scăzut comparativ cu 2008, până la aproximativ 31 de milioane de euro, în vreme ce datoriile totale au urcat la 50 de milioane de euro.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus