Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.03.2010

La Varşovia a avut loc I-a şedinţă a Grupului moldo-polon pentru cooperare în domeniul agriculturii

În perioada 3-4 martie curent, la Varşovia a avut loc I-a şedinţă a Grupului moldo-polon pentru cooperare în domeniul agriculturii. Întâlnirea experţilor ambelor părţi se realizează în contextul Înţelegerii convenite între miniştrii agriculturii ambelor ţări, care a avut loc la 18 februarie 2010 la Varşovia.

Delegaţia moldavă, este condusă de Vasile Bumacov, vice-ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare al R.Moldova. Partea polonă este reprezentată de Artur Lawniczak, Sub-secretar de Stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al Republicii Polone.

Programul şedinţei a inclus un şir larg de subiecte de interes comun. Un domeniu aparte al discuţiilor l-a constituit aprofundarea cooperării în ceea ce priveşte extinderea importului producţiei vinicole din Moldova în Polonia. Marek Sawicki, Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al Poloniei, a confirmat disponibilitatea de a acorda ajutor necesar pentru organizarea Săptămînii Vinurilor Moldoveneşti la Varşovia în luna iunie 2010. De asemenea, partea polonă a comunicat despre tendinţa pozitivă continuă a importului vinurilor moldoveneşti în Polonia, care, în prezent, deţin o cotă de cca.6% din total importurilor producţiei respective în Polonia (conform datelor BNSRM, în 2009, exportul producţiei vinicole autohtone în Polonia a fost de peste 9 mln. dolari SUA. Polonia fiind principalul importator al producţiei respective autohtone din UE).

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus