Trimite e-mail | Printeaza
IT
04.03.2010

Banca Mondială va susţine dezvoltarea sectorului TIC în Moldova

Monitorizarea progresului în implementarea acţiunilor agreate la capitolul TIC, în cadrul sprjinului Băncii Mondiale pentru Programul de stabilizare şi relansare economică al Guvernului, a constituit subiectul discuţiilor purtate de Alexandru Oleinic, ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor cu reprezentanţii Băncii Mondiale: Siddhartna Rata, consultant telecomunicaţii, şi Dino L. Merotto, economist principal.

Reprezentanţii Băncii Mondiale au relatat despre disponibilitatea BM de a acorda asistenţă Guvernului Moldovei în vederea implementării unor proiecte în domeniul reformării administraţiei publice, e-guvernării, elaborării în comun cu specialiştii moldoveni a unui program de acoperire a localităţilor rurale cu acces la Internet în bandă largă.

Alexandru Oleinic a a relatat despre activităţile dedicate lansării televiziunii digitale, extinderii accesului la Internet în bandă largă, sporirii calităţii şi numărului de servicii acordate prin intermediul TIC, dezvoltarea e-guvernării ş.a.

Potrivit MTIC, oficialii de la Banca Mondială au salutat cursul de reforme stabilit de noul Guvern pe dimensiunea telecomunicaţiilor. În mod special a fost apreciată liberalizarea traficului transfrontalier, menţionînd că acesta este un pas foarte important pe care l-a întreprins Moldova în vederea creării unor condiţii egale de activitate pentru operatorii de pe piaţa telecomunicaţiilor. În opinia oficialilor acest pas va avea un impact pozitiv asupra deciziei Bordului Băncii Mondiale, care va avea loc în luna mai, privind acordarea de asistenţă financiară Moldovei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus