Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.03.2010

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii Grupului bancar italian „Veneto Banca Holding”

La întrevedere au participat Sergio Dalpiaz, Reprezentantul „Veneto Banca Holding" în cadrul Băncii Comerciale „Eximbank - Gruppo Veneto Banca" S.A. din Republica Moldova şi Directorul general al băncii, Marcel Chircă.

Sergio Dalpiaz a informat Premierul despre activitatea Grupului bancar „Veneto Banca Holding" în Republica Moldova, precizînd că acesta este prezent în ţara noastră din momentul achiziţionării BC „Eximbank" S.A. în anul 2006. Banca italiană a efectuat investiţii în valoare de 50 mln. euro în capitalul statutar al BC „Eximbank", precum şi a acordat linii creditare în valoare de 65 mln. euro pentru creditarea companiilor moldoveneşti. 

Totodată, Sergio Dalpiaz a confirmat disponibilitatea altor investitori italieni de a iniţia afaceri în R. Moldova, menţionînd că pentru ei este foarte importantă stabilitatea economică şi politică din ţară.

„Este o perioadă dificilă atît pentru investitorii autohtoni, cît şi pentru cei italieni, însă noi ne-am asumat anumite angajamente şi sîntem hotărîţi să le realizăm", a specificat reprezentantul „Veneto Banca Holding".

„Sectorul bancar este vital pentru economia ţării. În acest sens, dorim să atragem şi să administrăm eficient investiţiile în domeniu, asigurînd astfel o dezvoltare durabilă a economiei în ansamblu", a declarat Prim-ministrul.

Vlad Filat a optat pentru o abordare complexă a situaţiei şi asigurarea unor procese funcţionale în economie şi a dat asigurări că Guvernul va fi un partener sigur al investitorilor străini, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus