Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.03.2010

În 2009 cei mai mari importatori de produse petroliere au fost companiile „LUKoil Moldova”, „Petrom Moldova” şi „Tirex Petrol”.

Potrivit ANRE, acestor companii le-a revenit 65,9% din importurile de benzină şi 68,3% din importurile de motorină. Poziţiile de lideri la importul de gaze lichefiate le-au deţinut companiile „Dominic" şi „LUKoil Moldova", cărora le -a  revenit circa 50,5% din importurile acestui tip de combustibil.

În anul de referinţă, importurile şi comercializare cu ridicata a benzinei şi motorinei au fost efectuate de către 20 companii licenţiate, iar a gazelor lichefiate - de 9 companii.  Comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei a fost efectuată de către 93 de companii la 540 de staţii de alimentare, iar comercializarea gazelor lichefiate - de către 54 de companii la 303 staţii de alimentare.

Raportul integral despre evoluţiile pieţei produselor petroliere în anul 2009 poate fi consultat pe pagina de Internet a Agenţiei: www.anre.md, anunţă Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus