Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.02.2010

Pe străzile din Chişinău vor fi efectuate doar reparaţii curente din lipsa mijloacelor financiare

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat astăzi serviciilor municipale să intensifice acţiunile de plombare a gropilor cu pietriş, prioritate având cele de pe arterele principale, pe unde circulă transportul public. Potrivit edilului şef, aceste reparaţii sunt temporare, însă este o alternativă pentru a face străzile cât de cât circulabile, pentru a stopa extinderea gropilor şi lichidarea situaţiilor de avarie.

Dorin Chirtoacă a menţionat că drumurile din Chişinău necesită asfaltare capitală, însă din lipsa mijloacelor financiare, vor fi efectuate doar reparaţii curente. Lucrările de reparaţie a străzilor vor începe în momentul în care vremea se va îmbunătăţi. Primarul de Chişinău a insistat însă asupra calităţii tuturor lucrărilor, efectuate de serviciile municipale.

Veaceslav Ţernă, director al Direcţiei generale Transport public şi căi de comunicaţie, a informat că până acum s-a făcut o evaluare preliminară a stării drumurilor din municipiu. Potrivit funcţionarului, în anul curent arterele de circulaţie din municipiu au fost de 10 ori mai afectate ca în anii trecuţi, ca urmare a condiţiilor meteo. Ţernă a accentuat că acest fapt se explică prin ciclurile dese de îngheţ - dezgheţ ce s-au înregistrat, care sunt foarte periculoase pentru asfalt şi deteriorează drumurile în mod accelerat.

Săptămâna trecută, serviciile Primăriei Chişinău au început acoperirea gropilor cu pietriş, având în vedere starea drumurilor din municipiu. În anul 2010, pentru lucrările de întreţinere a străzilor au fost prevăzute 26 milioane lei, în condiţiile în care pentru reparaţia drumurilorsunt necesare peste 180 milioane lei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus