Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.02.2010

Consultări politice între Ministerele de Externe ale Republicii Moldova şi României

Consultări politice între Ministerele de Externe ale Republicii Moldova şi României

În zilele de 11-12 februarie, la Chişinău au avut loc consultări politice între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al României.

Potrivit MAEIE, discuţiile au vizat problematica de bază a relaţiilor bilaterale, demersul de integrare europeană a Republicii Moldova, subiecte de actualitate de pe agenda internaţională, precum şi alte probleme de interes reciproc. Părţile au  constatat cu satisfacţie intensificarea substanţială a dialogului bilateral pe diverse planuri.  În acest context, a fost evidenţiată semnificaţia aparte  pe care a avut-o vizita  Premierului Vlad Filat la Bucureşti în noiembrie anul trecut şi cea a Preşedintelui Traian Băsescu în Republica Moldova din ianuarie anul curent. În timpul vizitelor respective, s-a ajuns la înţelegeri concrete importante, care dau substanţă şi perspectivă relaţiilor dintre Republica Moldova şi România.

Părţile s-au referit la necesitatea îmbunătăţirii imaginii celor două ţări în percepţia publică şi au convenit să întreprindă acţiuni comune în această direcţie.

În cadrul consultărilor, părţile  s-au pronunţat pentru consolidarea cadrului juridic bilateral. A fost făcută o evaluare de sinteză a situaţiei la moment în domeniu şi s-a convenit asupra paşilor care urmează să fie întreprinşi în continuare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus