Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.02.2010

Situaţia în municipiul Chişinău ca urmare a chiciurii şi poleiului

Ca urmare a condiţiilor meteo din ultimele ore, pe străzile Chişinăului s-a format gheţuş. Mai dificile pentru circulaţie sunt străzile secundare şi căile de acces din interiorul cartierelor. Transportul public circulă conform graficului, în condiţiile de iarnă.

De asemenea, în urma chiciurii şi a vântului, în capitală au fost doborâţi 17 copaci. În rezultat, s-au produs 13 rupturi ale liniilor electrice. În câteva ore, toate liniile de asigurare cu curent electric vor fi reabilitate.

În această noapte, în sectorul Buiucani s-a produs şi o avarie a reţelei termice magistrale. În consecinţă, a fost întreruptă livrarea agentului termic către 44 de puncte termice şi fără căldură au rămas 233 de blocuri locative, de pe străzile: Alba Iulia, Marinescu, Nicolae Costin, Calea Ieşilor, Deleanu şi Paris. Echipele tehnice ale SA „Termocom" au intervenit deja pentru înlăturarea defecţiunilor. Până la orele mesei, livrarea agentului termic va fi reluată.

Primăria municipiului Chişinău recomandă şoferilor să adapteze permanent viteza maşinii la condiţiile de drum, pentru evitarea accidentelor rutiere cauzate de polei. Pietonii sunt îndemnaţi să fie cât mai prudenţi şi să traverseze străzile doar prin locurile marcate sau semnalizate. În context, recomandăm şi cetăţenilor în vârstă să evite pe cât posibil să iasă din casă în această perioadă, cât mai există riscul formării poleiului pe drumuri, anunţă Serviciul de presă al Primariei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus