Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.02.2010

Convorbiri telefonice între Vlad Filat şi preşedintele şi premierul român

Convorbiri telefonice între Vlad Filat şi preşedintele şi premierul român

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi seara o convorbire telefonică cu Preşedintele României Traian Băsescu. În cadrul convorbirii, s-a menţionat că podul Rădăuţi-Lipcani va fi pus în funcţiune în decurs de zece zile, iar peste două săptămîni la Bucureşti vor demara negocierile privind finanţarea de către partea română a proiectelor de infrastructură în Republica Moldova. În următorii patru ani în acest sens vor fi alocate 100 mln. euro, în tranşe egale a cîte 25 mln. de euro anual. 

Vlad Filat şi Traian Băsescu şi-au reiterat poziţia privind necesitatea interconectării reţelelor de gaze şi energie electrică ale celor două ţări în viitorul apropiat.

În seara zilei de astăzi, Vlad Filat a avut o convorbire telefonică şi cu omologul său român Emil Boc.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, cei doi premieri au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relaţiilor dintre cele două ţări, au discutat despre mersul implementării înţelegerilor la care s-a ajuns anterior şi s-au referit la acţiunile ce urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat. Printre acestea se numără punerea în funcţiune a podului Rădăuţi-Lipcani, aspecte legate de asistenţa română pentru Republica Moldova, etc.
 
 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus