Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.01.2010

Oficial: Mâine va fi bătut stâlpul

Oficial: Mâine va fi bătut stâlpul

Potrivit MAEIE, mâine va avea loc ceremonia de lansare a demarcării sectorului central al frontierei dintre Republica Moldova şi Ucraina.

La 29 ianuarie, Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va participa, alături de omologul său ucrainean Petro Poroşenko, în localitatea Bolşaia Kosniţa, raionul Iampol, regiunea Viniţa a Ucrainei, la ceremonia de instalare a primului semn intermediar de frontieră pe sectorul central al frontierei dintre Republica Moldova şi Ucraina.

Prin acest act simbolic, părţile semnalează voinţa comună de a  demara activităţile de demarcare a   porţiunii respective  a frontierei dintre cele două state. Acesta este un eveniment important în relaţiile bilaterale, care  va contribui la impulsionarea colaborării moldo-ucrainene în baza principiilor de bună vecinătate şi cooperare reciproc avantajoasă, în beneficiul popoarelor ţărilor noastre.

În cadrul întrevederii pe care o vor avea cu această ocazie, şefii diplomaţiilor de la Chişinău şi Kiev vor aborda subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală şi internaţională.  De asemenea, va fi  semnat Planul de consultări între Ministerele de Externe ale celor două ţări pentru anul 2010.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus