Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.01.2010

In prima decada a lunii februarie va avea loc o reuniune comuna a coordonatorilor grupurilor de lucru din partea Chisinaului si Tiraspolului

Azi, in oficiul Misiunii OSCE din Chisinau a avut loc o noua intalnire a reprezentantilor politici in procesul de reglementare a conflictului transnistrean din partea Chisinaului si a Tiraspolului, Victor Osipov si Vladimir Iastrebceak.

In cadrul intrevederii au fost examinate aspecte legate de felul in care se realizeaza intelegerile convenite anterior la reuniunile de la Viena si Bender vizand promovarea masurilor de intarire a increderii in contextul procesului de solutionare a problemei transnistrene. Victor Osipov a prezentat o informatie cu privire la actiunile intreprinse in acest sens de catre autoritatile moldovenesti. El a mentionat, in special, deciziile Guvernului privind prelungirea procedurilor de declarare a marfurilor de catre agentii economici si de documentare a populatiei din regiunea transnistreana pe termene nedefinite.

Interlocutorii au reiterat vointa comuna de a impulsiona activitatea grupurilor de lucru pentru intarirea increderii, convenind, in particular, sa convoace in prima decada a lunii februarie o reuniune comuna a coordonatorilor grupurilor respective din partea Chisinaului si Tiraspolului. Ei au salutat, de asemenea, initiativa Presedintiei kazahe a OSCE de a organiza in viitorul apropiat o noua reuniune in formatul „5+2", anunţă Serviciul de presa al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus