Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.01.2010

La MAEIE au avut loc discuţii despre relaţiile RM cu OSCE

La 19 ianuarie 2010, Andrei Popov, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu dna Valburga Habsburg Douglas, parlamentar suedez, Şeful Grupului pentru Moldova al Adunării Parlamentare OSCE,  care efectuează o vizită de lucru în  ţara noastră în perioada 18-20 ianuarie 2010.

Potrivit MAEIE, în cadrul întrevederii, interlocutorii au avut o discuţie deschisă, efectuând un schimb amplu de opinii pe marginea cooperării Republicii Moldova cu OSCE, evoluţiei evenimentelor politice din ţară în contextul reformelor promovate de către Guvern şi, în special, referitor la situaţia actuală în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

Viceministrul a menţionat importanţa menţinerii subiectului transnistrean pe agenda de discuţii în cadrul OSCE, solicitând sprijin politic pentru promovarea în continuare a eforturilor de creare a premiselor favorabile reintegrării ţării şi politicilor în ansamblu ale autorităţilor moldoveneşti în acest dosar.

La rândul său, reprezentantul Adunării Parlamentare OSCE a exprimat susţinerea pentru reformele promovate de către autorităţile moldoveneşti şi ataşamentul la valorile şi angajamentele luate în cadrul OSCE. De asemenea, a fost subliniat sprijinul continuu pentru eforturile vizând reluarea negocierilor în formatul 5+2 şi identificarea unei soluţii paşnice a conflictului transnistrean, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus