Trimite e-mail | Printeaza
Social
18.01.2010

Persoanele cu un venit lunar mai mic de 1450 lei vor putea alege între a primi gratuit abonamentul de circulaţie sau compensaţia lunară de 70 lei

Primăria va înainta Consiliului municipal Chişinău propuneri privind îmbunătăţirea Regulamentului de acordare a ajutoarelor la plata călătoriei în transportul public. După cum a declarat în cadrul şedinţei operative primarul general Dorin Chirtoacă, Primăria va propune ca pensionarii şi persoanele social vulnerabile să primească gratuit sau cu reduceri abonamente în transportul public.

Potrivit edilului capitalei, persoanele cu un venit lunar mai mic de 1450 lei vor putea alege între a primi gratuit abonamentul de circulaţie sau compensaţia lunară de 70 lei. De asemenea, cei cu un venit mai mare de 1450 lei vor putea procura abonamente la un preţ redus, care va costa 70 lei, cu un număr nelimitat de călătorii. De asemenea, studenţii şi elevii vor avea posibilitatea să procure abonamente la jumătate de preţ, anunţă Serviciul de presă al Primăriei Chişinău.

Regulamentul de acordare a ajutoarelor la plata călătoriei în transport a fost pus în aplicare de la 1 octombrie 2009, la iniţiativa Primăriei Chişinău, după majorarea tarifelor în transportul public. Până acum, peste 70 mii persoane, inclusiv pensionarii, beneficiază de compensaţii în transport public.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus