Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.01.2010

Sistemul penitenciar va dispune de o bază de date electronică de evidenţă a condamnaţilor

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a avut ieri, 14 ianuarie, o întrevedere cu Subsecretarul pentru Afaceri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Harri Tiido.

În cadrul vizitei la Chişinău Harri Tiido a discutat cu Ministrul Justiţiei despre soluţia informaţională de evidenţă a condamnaţilor.  Pentru moment, Departamentul Instituţiilor Penitenciare al RM se află la etapa de definitivare a unei baze de date de evidenţă electronică a persoanelor din detenţie „Registrul condamnaţilor". Elaborarea sistemului informaţional dat reprezintă o activitate  realizată cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe a Estoniei, graţie relaţiilor bune de cooperare stabilite dintre ambele state.

Sistemul Informaţional „Registrul condamnaţilor" are drept scop eficientizarea activităţii sistemului penitenciar, asigurarea operativităţii transmiterii şi recepţionării informaţiei privind detenţia persoanelor, precum şi facilitarea respectării drepturilor condamnaţilor, graţie operativităţii schimbului de informaţie ce vizează detenţia. Sistemul dat acoperă toate aspectele de evidenţă a mişcării persoanei în cadrul sistemului penitenciar de la intrarea acesteia în instituţie pînă la liberare. O soluţie informaţională similară este utilizată în prezent şi de către Ministerul justiţiei al Estoniei şi implementată în sistemul penitenciar estonian.

„Registrul condamnaţilor" este elaborat de către o companie moldo-estoniană, filială a unei companii de profil din Estonia care are experienţă vastă în elaborarea şi menţinerea unui spectru larg de produse IT, destinate organelor de drept, inclusiv pentru instituţiile penitenciare şi organele de poliţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus