Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.01.2010

Ministerul Apărării infirmă versiunea Procuraturii Generale

Cu privire la informaţia difuzată de unele media de informare cu referinţă la surse din cadrul Procuraturii Generale precum că grenada detonată in Piaţa Marii Adunări Naţionale provine din Institutul Militar „Alexandru cel Bun", Ministerul Apărării declară:

„In anul 2006 din Institutul Militar „Alexandru cel Bun" au dispărut numai corpul la opt grenade de tip RG-42 cu incărcătură explozivă, dar fără focos. Prin urmare, ipoteza avansată de Procuratura Militară precum că grenada detonată in Piaţa Marii Adunări Naţionale provine din lotul grenadelor dispărute la Institutul Militar este greşită.

In condiţiile in care ancheta privind grenada detonată in Piaţa Marii Adunări Naţionale nu a fost finalizată, iar organele de drept nu au identificat nici un suspect şi nu au formulat nici o versiune oficială pe marginea deflagraţiei din centrul capitalei, este eronat să avansezi versiuni bazate pe supoziţii. In absenţa unor informaţii verificate şi lipsa de progres in elucidarea cauzelor deflagraţiei din 14 octombrie 2009, considerăm că este recomandabil ca organele abilitate de investigarea acestui caz să se abţină de la declaraţii hazardate.

Vă asigurăm că Ministerul Apărării este la fel de interesat să afle adevărul in acest caz specific. Ca instituţie abilitată cu apărarea ţării şi poporului R. Moldova, sintem preocupaţi de siguranţa cetăţenilor, viaţa cărora a fost pusă in pericol in rezultatul deflagraţiei din spatele Arcului de Triumf. Cu toate acestea, considerăm că investigaţia desfăşurată de Procuratura Generală are scopul de a determina faptele reale, iar credibilitatea Procuraturii Generale in elucidarea acestui caz are de suferit atunci cind in loc de informaţii verificate sint avansate supoziţii.

Atită timp cit nu există nici o probă, Ministerul Apărării infirmă implicarea studenţilor militari in deflagraţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi consideră că la această etapă nu există o conexiune directă intre grenadele care au dispărut acum patru ani din cadrul Institutului Militar şi grenada detonată la 14 octombrie 2009. Reieşind din cele expuse, Ministerul Apărării işi exprimă ingrijorarea şi consideră că discreditarea studenţilor militari in particular şi Institutului Militar „Alexandru cel Bun" in ansamblu este lipsită de temei pină la confirmarea contrariului".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus