Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.01.2010

Mihai Ghimpu a prezentat noii directori ai consiliului de administraţie al ANRE

Mihai Ghimpu, a prezentat, astăzi, 12 ianuarie, colectivului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), noii directori ai Consiliului de Administraţie al ANRE,  desemnaţi prin Hotărârea Parlamentului din 29 decembrie 2009 publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Conform acestei hotărâri, Victor Parlicov a fost desemnat în funcţia de director general al Consiliului de Administraţie al ANRE pe un termen de 6 ani. În calitate de directori au fost desemnaţi Mariana Botezatu, Marin Profir pe un termen de 4 ani, Leonid Belinschi şi Nicolae Răileanu - pe un termen de 2 ani.

Victor Parlicov, care marti a prelut oficial functia de director general al Agentiei Nationale pentru Reglementari in Energetica (ANRE), a declarat pentru site-ul jurnal.md ca, potrivit memorandumului dintre FMI si Guvern, se cere ca pana la 14 ianuarie sa fie stabilit un nou tarif la caldura.

Potrivit lui Parlicov, anul trecut, in urma unui studiu realizat de experti, s-a considerat just tariful de circa 650 lei pentru o gigacalorie. In prezent conditiile s-au schimbat. Potrivit sursei citate, cresterea preturilor la caldura ar putea sa inceapa de la 1 februarie.

Noul director general al Consiliului de Administraţie al ANRE, Victor Parlicov, are 31 de ani. A absolvit facultatea relaţii economice internaţionale a Academiei de Studii Economice din Moldova. Până la desemnarea în noua funcţie, în anii 2008 - 2009 a lucrat în calitate de manager de proiecte şi expert economic la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS „Viitorul".

Mariana Botezatu are o experienţă de peste 15 ani în managementul unor programe şi proiecte internaţionale, prestarea serviciilor de consultanţă, în dezvoltarea economică, analiza financiară şi administrarea riscurilor. Marin Profir este inginer energetician. În perioada 2000 - 2003 a exercitat funcţia de director al Consiliului de Administraţie al ANRE, iar din 2003 până în prezent - a lucrat în calitate de director executiv al ANRE.

Leonid Belinschi este inginer termoenergetician şi are o experienţă de muncă la Centrala Electrică cu Termoficare nr.1 (CET -1) din Chişinău de peste 33 de ani. Din 1999 şi până în prezent a exercitat funcţia de inginer şef al acestei întreprinderi.

Nicolae Răileanu este jurist, cu o experienţă de muncă de peste 35 de ani. A activat în organele electorale din ultimele 9 scrutine electorale.
Serviciul de presăal ANRE

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus