Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.12.2009

Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Emil Boc

Vlad Filat l-a felicitat pe omologul său cu ocazia învestirii în funcţie, adresîndu-i urări de succes şi realizări importante în activitate.

Cei doi premieri au făcut un schimb de opinii despre relaţiile din cele două ţări şi au discutat despre mersul îndeplinirii înţelegerilor la care s-a ajuns anterior, în special în ceea ce ţine de implementarea Acordului privind micul trafic la frontieră, preconizata deschidere a consulatelor  României la Cahul şi Bălţi şi a Republicii Moldova la Iaşi, asistenţa financiară română pentru Republica Moldova.

Prim-ministrul R. Moldova a mulţumit Prim-ministrului României pentru vaccinurile împotriva virusului gripal A (H1N1), acordate ţării noastre ca urmare a înţelegerii la care s-a ajuns în timpul vizitei întreprinse de Vlad Filat la Bucureşti în perioada 13-14 noiembrie.

 

Vlad Filat şi Emil Boc au confirmat disponibilitatea Guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti de a avea relaţii de colaborare eficiente în interesul cetăţenilor ambelor ţări.

 

Cei doi premieri şi-au exprimat convingerea că relaţiile moldo-române vor cunoaşte o evoluţie pozitivă continuă, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus