Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.12.2009

Vlad Filat: Indiferent de situaţia creată vizavi de alegerea preşedintelui republicii, ţara este guvernată

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Gunther Krichbaum,  Preşedintele Comisiei pentru relaţiile cu Uniunea Europeană din Bundestag-ul german, cu Elmar Brok, deputat al Parlamentului European, membru al Comisiei pentru afaceri externe, şi cu Philip Missafelder, membru al Bundestag-ului german.   

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei pe care Vlad Filat o întreprinde în aceste zile în Germania.

Premierul i-a informat pe cei trei oficiali despre situaţia de ultimă oră din Republica Moldova. În context, Vlad Filat a dat asigurări că, indiferent de situaţia creată vizavi de alegerea preşedintelui republicii, ţara este guvernată, avînd un Parlament şi un Guvern funcţional.

„Misiunea Guvernului este continuarea reformelor şi implementarea standardelor europene în Republica Moldova", a declarat Prim-ministrul.

Vlad Filat a informat şi despre acţiunile întreprinse de Guvern în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ţările vecine, care au avut de suferit serios în ultimii ani.

Prim-ministrul a mulţumit celor trei oficiali pentru susţinerea de către Germania a proceselor democratice din Republica Moldova şi a solicitat suportul acestei ţări în procesul de integrare europeană, în special în ceea ce ţine de liberalizarea regimului de vize şi obţinerea de către Republica Moldova a statului de membru asociat al Uniunii Europene.

Oficialii germani au menţionat importanţa continuării de către Republica Moldova a reformelor democratice, precum şi a procesului de integrare europeană. De asemenea, ei au menţionat importanţa unor bune relaţii a Republicii Moldova cu vecinii, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus