Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.11.2009

Dabija: Basarabenii cu cetăţenie română aşteaptă ca preşedintele ales să îi reprezinte şi pe ei

"Pentru noi este de o importanţă extraordinară alegerea preşedintelui României pentru că este ales la 6 decembrie şi preşedintele nostru. Pentru mine, personal, Voronin nu a fost un preşedinte, nu a avut niciun interes să mă reprezinte. De aceea, eu cred că acela care va fi ales în fruntea României va fi cel care ne va reprezenta şi pe noi, pe cei peste 100.000 de basarabeni care au şi cetăţenie română", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dabija.

Nicolae Dabija a adăugat că vrea ca preşedintele României să le apere drepturile şi cetăţenilor români din Republica Moldova.

El a spus că îşi doreşte ca preşedintele să nu uite că, în afara României, mai trăiesc aproape 10 milioane de români, "împrăştiaţi" în diverse ţări ale lumii.

"Aş vrea foarte mult ca România să nu îşi uite concetăţenii. Români are nevoie de toţi românii, inclusiv de cei care locuiesc în Basarabia", a afirmat Nicolae Dabija.

Potrivit sursei citate, şi pentru Republica Moldova este importantă luna decembrie deoarece se va alege noul preşedinte în 7 decembrie.

Nicolea Dabija a participat, la Alba Iulia, la Congresul Spiritualităţii Româneşti, care a adunat peste 200 de reprezentanţi ai românilor din diaspora.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus