Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.11.2009

Directorul reprezentanţei Teleradio-companiei „Mir" în Moldova a fost demis

Constantin Starâş a fost demis, miercuri, printr-o decizie a Guvernului de la Chişinău din funcţia de director al Reprezentanţei în Moldova a Teleradio-companiei „Mir", o structură media a Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Purtătorul de cuvânt al premierului, Igor Volniţchi, a comunicat pentru Agenţia Monitor Media că hotărârea Guvernului a fost luată în condiţiile în care la 27 noiembrie va avea loc adunarea Consiliul director al Companiei „Mir". Pe agenda reuniunii va figura şi chestiunea cu privire la acceptarea demiterii lui Starâş, a precizat Volniţchi.

La rândul său, Constantin Starâş a declarat pentru „Omega" că demiterea sa „poartă un caracter politic şi nu unul de ordin profesionist". „Niciodată în cei opt ani, cât am deţinut funcţia de director, conducerea companiei „Mir" nu a avut pretenţii faţă de mine", a adăugat Starâş.

Presa procomunistă întrevede în această decizia Guvernului drept o tentativă a actualei guvernări liberal-democrate de a-şi subordona anumite canale mediatice. De cealaltă parte, observatori media susţin că decizia Guvernului a fost una întemeiată, deoarece produsele mediatice realizate de Starâş au jucat aproape întotdeauna în favoarea comuniştilor.

Republica Moldova este una dintre cele nouă ţări fondatoare ale Companiei „Mir", care a fost creată în la 9 octombrie 1992.

Compania „Mir" emite 24 din 24 de ore pe teritoriile majorităţii ţărilor din cadrul CSI.

Controversatul jurnalist Constantin Starâş a absolvit în 1993 facultate de Jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova. Este autorul emisiunii „Rezonans", program care, potrivit experţilor media, este o mostră de neglijare a normelor deontologiei jurnalistică. Anterior, a lucrat redactor-şef al ziarului „Moldoioj' Moldovî", comentator la ziarele „Trud-Moldova", „Argumenty i fakty Moldova", „Izvestia v Moldove" şi „Komsomolskay pravda v Moldove". Starâş a scandalizat opinia publică cu filmul documentar „Ataka na Moldovu", care relatează despre tulburările din aprilie a.c.. Documentarul a favorizat PCRM, în timp ce partidele de opoziţie au fost acuzate de tentativă de lovitură de stat. (MONITOR MEDIA)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus