Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.11.2009

5.000 de euro pentru cetăţenia română

Potrivit Serviciul de presă al CCCEC, oiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei l-au reţinut în flagrant pe Alexandru Crîşmari, ultimul fiind bănuit de trafic de influenţă. Potrivit urmăririi penale individul a extorcat 5000 de euro de la o familie din Nisporeni pentru a le perfecta actele necesare pentru redobîndirea cetăţeniei române. Numitul susţinea că are influenţă asupra unor responsabili din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Arhivei Naţionale şi Consulatului României din Republica Moldova şi că-i poate determina să soluţioneze favorabil problema.

Alexandru Crîşmari i-a promis că va convinge factorii de decizie din autorităţile vizate să urgenteze pînă la 6 luni termenul de eliberare a paşapoartelor şi buletinelor de identitate româneşti.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei l-a reţinut pe bănuit în momentul în care încasa banii de la clientul său. La percheziţia corporală, ofiţerii Centrului au ridicat bancnotele marcate „mită CCCEC".

În acest caz Centrul a dispus începerea urmăririi penale în temeiul art. 326 Cod penal al Republicii Moldova.

Pentru săvîrşirea acestei infracţiuni legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate pe un termen de pînă la 6 ani sau o amendă în mărime de la 20 000 pînă la 60 000 lei.

Conform informaţiilor preliminare, Crîşmari a promis mai multor persoane servicii similare. Deja patru victime au sesizat Centrul cu privire la acţiunile ilegale ale lui Crîşmari în privinţa lor. Unii declară că au achitat mii de euro pentru acte de identitate româneşti.

CCCEC solicită tuturor cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma lui Alexandru Crîşmari să apeleze la numerele de t6elefon 257 257 sau 257 202.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus