Trimite e-mail | Printeaza
Externe
17.11.2009

Relaţiile UE-Moldova vor fi discutate la Sofia

Secretarul de stat al României, Bogdan Mazuru, va participa miercuri, 18 noiembrie 2009, la Sofia, la o rundă de consultări bilaterale pe teme europene. Partea bulgară va fi reprezentată de ministrul adjunct al afacerilor externe, Krassimir Kostov.

Consultările se vor desfăşura în contextul dialogului constant purtat de autorităţile române cu partea bulgară în domeniul afacerilor europene, în scopul definirii şi promovării de poziţii comune la nivel comunitar.

Potrivit unui comunicat al MAE român, agenda de discuţii va conţine subiecte de actualitate, precum afacerile instituţionale în contextul intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona, schimbările climatice, criza economică şi financiară şi securitatea energetică. O atenţie particulară va fi acordată, de asemenea, procesului de extindere a UE şi perspectivei europene a Balcanilor de Vest, relaţiilor dintre UE şi Republica Moldova, proiectului viitoarei Strategii UE pentru regiunea Dunării, relaţiei UE - Rusia şi iniţiativelor UE în regiunea Mării Negre.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus