Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.11.2009

Vlad Filat a prezidat marţi seara şedinţa Comitetului interministerial de planificare strategică

Prim-ministrul Vlad FILAT a prezidat marţi seara şedinţa Comitetului interministerial de planificare strategică. În cadrul şedinţei, au fost puse în discuţie preponderent chestiuni de ordin fiscal. 
 
În rezultatul discuţiilor, s-a decis majorarea cotei pe venit din cîştigurile obţinute de la jocurile de noroc pînă la 18%; dublarea taxei pentru eliberarea licenţei în domeniul jocurilor de noroc; asigurarea fluxului adecvat şi constant al mijloacelor în Fondul rutier şi perfecţionarea sistemului de finanţare a lucrărilor rutiere.
 
Participanţii la şedinţă au mai decis modificarea Titlului IX al Codului Fiscal în vederea achitării taxelor rutiere în două tranşe pentru toţi transportatorii din ţară, astfel fiind diminuată presiunea fiscală asupra agenţilor economici din domeniul respectiv la începutul anului cînd veniturile sînt mici.
 
În cadrul şedinţei, Prim-ministrul a cerut urgentarea lucrului asupra modificărilor la Legea bugetului de stat pentru anul curent, precum şi a lucrului asupra proiectului Legii bugetului de stat pentru anul viitor, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus