Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.11.2009

Aruncătoare de grenade reactive sechestrate de către ofiţerii SIS

În rezultatul explorării complexe a unui canal clandestin de comercializare ilegală cu  armament şi muniţii, la data de 3 noiembrie curent, de către ofiţerii SIS a fost realizată o operaţiune de contrapunere a unui cumpărător care urma să achiziţioneze un lot de aruncătoare de grenade reactive portabile pe teritoriul municipiului Chişinău.

Astfel, în momentul în care se producea tranzacţia, de către ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate în comun cu Procuratura Generală a fost efectuată reţinerea comercianţilor ilegali, a lotului propriu-zis de arme deosebit de periculoase, precum şi a întregului arsenal deţinut.  

Tipul de aruncătoare de grenade sechestrat de către SIS au o rază efectivă de acţiune de cca 150 m şi intră în categoria armelor reactive cu o putere sporită de distrugere, fiind în stare să pună în pericol viaţa şi siguranţa cetăţenilor capitalei.   

La moment Serviciul efectuează un şir de măsuri operative de investigaţii în vederea stabilirii provenienţei armelor ridicate, a locurilor unde acestea se păstrau şi altor circumstanţe. Măsurile operative de investigaţii efectuate de SIS au fost racordate la realizarea planului de acţiuni în vederea cercetării tuturor cauzelor şi circumstanţelor în care s-a produs explozia din 14 octombrie 2009 din centrul Chişinăului.

Serviciul de Informaţii şi Securitate se adresează tuturor cetăţenilor care deţin informaţii despre persoanele care posedă ilegal armament ori muniţii să ofere aceste date în condiţii de maximă confidenţialitate forţelor de ordine.   

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus