Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.11.2009

Explozie la un gazoduct din Moldova care transportă gaz rusesc spre Europa

Explozie la un gazoduct din Moldova care transportă gaz rusesc spre Europa

În dimineaţa zilei de duminică, în jurul orelor 4.20, pe porţiunea de gazoduct dintre satele Săiţi şi Opaci din raionul Căuşeni, s-a înregistrat o deflagraţie, cauzele căreia se stabilesc

Deflagraţia s-a produs la o adîncime de 4 metri, porţiunea afectată avînd o lungime de 12 metri şi o lăţime de 4 metri. În rezultat, a fost sistată livrarea de gaze către localităţile raionului Ştefan Vodă şi către nouă localităţi din raionul Căuşeni.   

Prim-ministrul Vlad FILAT s-a deplasat la faţa locului, unde a luat cunoştinţă de consecinţele deflagraţiei şi măsurile ce se întreprind pentru depăşirea lor.    

Premierul a prezidat o şedinţă operativă în această problemă în incinta Consiliului raional Căuşeni, cu participarea preşedintelui raionului, Ion CIONTOLOI, a altor factori de decizie locali. Vlad FILAT a fost informat despre situaţia creată şi a dat indicaţii privind acţiunile ce urmează a fi întreprinse în continuare. Printre acestea se numără: asigurarea cu agent termic a instituţiilor sociale, asigurarea cu produse de primă necesitate la prima etapă etc.

Premierul a avut o convorbire telefonică cu preşedintele raionului Ştefan Vodă, Valeriu BERILĂ. Prim-ministrul a fost informat despre faptul că se întreprind toate măsurile necesare pentru lichidarea consecinţelor, precum şi despre faptul că la orele 10.00 Comisia pentru situaţii excepţionale din raion se va întruni într-o şedinţă operativă.

Factorii de decizie l-au asigurat pe Prim-ministru că restabilirea activităţii gazoductului este prevăzută în maximum 72 de ore.

Vlad FILAT a cerut să fie informat în permanenţă despre evoluţia situaţiei în acest sens.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus