Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.10.2009

Asif J. Chaudhry: Guvernul Filat, a obţinut rezultate incredibile, deşi se află de doar cinci săptămâni la guvernare

Asif J. Chaudhry: Guvernul Filat, a obţinut rezultate incredibile, deşi se află de doar cinci săptămâni la guvernare

Ambasadorul SUA Asif J. Chaudhry l-a felicitat pe premierul Vladimir Filat cu finalizarea cu succes a negocierilor cu Misiunea Fondului Monetar Internaţional, menţionînd că Guvernul Republicii Moldova, condus de Vladimir Filat, a obţinut rezultate incredibile, deşi se află de doar cinci săptămîni la guvernare.

Asif J. Chaudhry  a precizat că Guvernul SUA va continua să susţină Republica Moldova pe calea reformelor democratice.

La rândul său, Vladimir Filat a mulţumit pentru susţinerea constantă acordată Republicii Moldova de către Guvernul SUA, menţionând că reformele sînt esenţiale pentru ţara noastră.

În cadrul întrevederii Vladimir Filat şi Asif J. Chaudhry, Ambasador au semnat astăzi un acord ce prevede extinderea suportului continuu al Guvernului SUA pentru reformele democratice şi supremaţia legii în Republica Moldova

Acordul prevede extinderea, pînă la începutul anului viitor, a perioadei de  implementare a componentului din cadrul Programului Preliminar de Ţară al Corporaţiei Provocările Mileniului ce ţine de reforma Serviciului Vamal. Ca rezultat al acestui program, Serviciul Vamal al Moldovei va fi conectat la sistemul electronic european pentru controlul transportului internaţional de mărfuri.

Cu toate că celelalte componente ale Programului Preliminar de Ţară al Corporaţiei Provocările Mileniului au fost deja finisate, a aprobat extinderea în timp a Programului pentru Serviciul Vamal, deoarece reforma în acest domeniu este primordială pentru R. Moldova. Programul va contribui la sporirea transparenţei în activitatea Serviciului Vamal şi la majorarea  veniturilor în bugetul de stat. Bugetul total pentru această componentă din cadrul Programului  Preliminar de Ţară al Corporaţiei Provocările Mileniului  este de aproximativ 1,5 mil. dolari SUA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus