Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.10.2009

Ziua: Voronin urzeste planuri cu Lupu

Ziua: Voronin urzeste planuri cu Lupu

Seful comunistilor si cel al democratilor s-au intalnit ieri pentru discutii asupra alegerii unui presedinte al Republicii

Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana au avut ieri o noua runda de negocieri cu comunistii in speranta ajungerii la un compromis politic in ceea ce priveste obtinerea a minimum opt voturi din partea PCRM pentru alegerea lui Marian Lupu in fruntea statului. Politistii din Republica Moldova si-au mentinut amenintarea ca vor intra in greva gene­rala, in semn de protest fata de unele presiuni exercitate asupra lor de catre procurori in cazul violentelor de la 7 aprilie.

Seful Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a purtat ieri negocieri intr-un local de lux din Chisinau cu Marian Lupu, propunerea Aliantei pentru Integrare la fotoliul prezidential. Simultan, conducatorii din umbra au celor doua formatiuni politice, asa cum au fost numiti de presa de la Chisinau, Mark Tkaciuk si Dumitru Diacov, au avut la randul lor negocieri separate la "o cafea", infor­meaza portalul Stirea Zilei, citand o sursa din randul comu­nistilor. "Pana in acest moment nu avem niciun motiv de a-l vota pe Marian Lupu", a declarat Tkaciuk, dupa intalnirea de ieri.

Dupa plecarea lui Tkaciuk din localul respectiv, liderul Aliantei Moldova Noastra (AMN) si-a facut aparitia, acesta infirmand zvonul potrivit caruia partidul sau s-ar putea intelege cu PD si PCRM pentru a forma o coalitie de centru-stanga in scopul rasturnarii actualului guvern Filat. "La sedinta de azi cu presedintele PCRM Vladimir Voronin si deputatul Mark Tkaciuk am discutat despre alegerea lui Marian Lupu in functia de presedinte al tarii intr-un format mai larg. Importante ca PCRM sa voteze pentru Lupu", a declarat Dumitru Diacov, presedintele de onoare al democratilor, citat de portalul Unimedia.

El nu a dorit sa faca mai multe precizari despre con­cluziile acestor negocieri. "Partidul Democrat ramane in cadrul AIE. Restul scenariilor reprezinta fanteziile jur­na­listilor!", a conchis fruntasul democratilor.

Amenintare cu greva

Politistii de peste Prut au amenintat ieri cu greva generala din cauza represiunilor venite din partea Procuraturii Generale, transmite Jurnal de Chisinau. Acestia au decis ca vor recurge la o forma extrema de actiune, in semn de protest vizavi de unele dosare care le sunt intentate de procurori in legatura cu evenimentele violente de la 7-8 aprilie. Protestul politistilor vine inaintea intalnirii pe care o vor avea azi cu procurorul general Valeriu Zubco. Acesta a anuntat ca va discuta cu politistii care sunt banuiti de maltratarile din luna aprilie. "Politistii care nu sunt vinovati nu au niciun motiv sa se ingrijoreze", a declarat Zubco. (Ziua)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus