Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.10.2009

BERD va aloca 13 mil. Euro pentru troleibuze noi în Chişinău

În urma reformelor implementate de Primăria Chişinău în domeniul transportului public, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a manifestat intenţia de a iniţia noi proiecte în municipiu, a anunţat luni, în cadrul şedinţei operative a primăriei, primarul Dorin Chirtoacă. Potrivit lui, în primul rând, este vorba de acordarea unui împrumut în valoare de 10 milioane Euro şi a unui grant de 3 milioane Euro, pentru procurarea a 90 de troleibuze noi şi reconstrucţia unui parc de troleibuze.

Primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat Regiei Transport Electric să monitorizeze fluxul de călători în transportul public. Potrivit edilului capitalei, aceasta pentru a face o analiză în ce măsură suma de 70 lei acoperă cheltuielile unor categorii de persoane pentru călătoriile în transport.

Şeful administraţiei municipale a mai cerut Regiei Transport Electric ca, până la 1 noiembrie curent, la fiecare staţie să fie publicat graficul transportului public, iar şoferii care nu vor respecta acest grafic, să fie penalizaţi.

În perioada 1 - 12 octombrie a.c., la Direcţiile Asistenţă Socială din sectoare au fost depuse 29 mii 850 de cereri privind obţinerea compensaţiei pentru călătorie în transportul public. Data limită pentru depunerea cererilor este 15 octombrie curent, iar la 16 octombrie 2009 listele beneficiarilor vor fi transmise Poştei Moldovei, pentru ca persoanele să-şi primească compensaţiile.

cuvinte-cheie: troleibuze

Comentarii (0)

 

Sus