Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.09.2009

Vlad Filat: „Alianţa pentru Integrare Europeană va obţine cele 61 de voturi necesare pentru desemnarea preşedintelui”

 Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat la RFI că liderii coaliţiei pro-occidentale de la Chişinău au certitudinea că în termenul de două luni vor putea alege fără probleme un nou şef al statului. Interimatul va fi asigurat de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, liberalul Mihai Ghimpu, potrivit Constituţiei.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat vineri, 11 septembrie, la RFI, că liderii coaliţiei pro-occidentale de la Chişinău au certitudinea că în termenul de două luni, stabilit prin Constituţie, vor putea alege fără probleme un nou şef al statului. Vlad Filat a precizat şi ca Alianţa pentru Integrare Europeană va declanşa alegerile anticipate atunci când va deţine controlul asupra instituţiilor statului.

Vladimir Voronin a anunţat vineri, 11 septembrie, că cedează puterea opozanţilor săi "fără tragere de inimă şi fără încrederea că ei sunt capabili să conducă ţara".

Fostul preşedinte al Republicii Moldova anunţase pe 2 septembrie că va demisiona din funcţia de sef al statului, optând pentru mandatul de deputat.

Interimatul va fi asigurat de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, liberalul Mihai Ghimpu, potrivit Constituţiei. În aceste condiţii, el ar urma să prezinte Legislativului candidatura viitorului şef al Guvernului de la Chişinău, care, potrivit presei, va fi Vlad Filat, liderul PLDM.

Vladimir Voronin a deţinut funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din 2001, când PCRM a ajuns pentru prima dată la guvernare. El a fost reales pentru un nou mandat după scrutinul din 2005, fiind votat atunci şi de deputaţii din partidele de opoziţie.

Sursa: RFI

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus