Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.08.2009

Anunţ oficial al AIE: Postul de preşedinte al ţării i-a revenit PD, iar cel de premier – PLDM

Alianţa pentru Integrare Europeană a făcut publice oficial rezultatele partajării celor trei funcţii în stat. Astfel, funcţia de speaker i-a revenit PL, cea de preşedinte a ţării – PD, iar cea de premier – PLDM. Astfel, la funcţia de preşedinte al ţării ar putea fi înaintat Marian Lupu, iar la cea de premier - Vlad Filat, iar Serafim Urechean ar putea deţine funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului.

V-am convocat ca să vă aducem la cunoştinţă cine din noi şi ce funcţiii va ocupa pentru a linişti spiritele. Să ă convingeţi că Alianţa este viabilă şi că nu am avut probleme ce ţin de partajarea funcţiilor. Astfel, funcţia de preşedinte al ţării i-a revenit PD, cea de premier – PLDM, iar AMN i-a revenit suncţia de... o să aflaţi maine”, a declarat Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă după încheierea şedinţei Parlamentului.

Marian Lupu a spus la rândul său că invitaţia la dialog adresată comuniştilor rămâne în vigoare.

Liderul PLDM Vlad Filat a declarat că Alianţa şi-a asumat responsabilitatea pentru guvernare şi că asumarea respnsabiilităţii în situaţia în care se află în prezent Moldova este şi un mare risc. „Noi am pornit de la declaraţiile pe care ni le-am asumat în faţa alegătorilor. Ne-am asumat această responsabilitate şi urmează să asigurăm această guvernare împreună”, a spus Filat, precizând că deciziile Alianţei vor fi făcute publice.
Referindu-sa la comportamentul lui Voronin, Vlad Filat a psus că acesta depăşit orice limită. “Este mult prea mult să ameninţi public cu răfuiala fizică un deputat, un lider de partid. Spun încă o dată, nu-mi este frica de Voronin şi de cei care l-au slujit până acum", a declarat Filat.

“Kamikaze suntem toţi patru, ţinând cont de situaţia social-economică în care se află Moldova, dar nu poate dura la nesfârşit tranziţia în Republica Moldova e timpul să construim o viaţă decentă în Moldova", a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

 

cuvinte-cheie: partajare | Alianţa

Comentarii (0)

 

Related news

Sus